Menu Sluiten

Primeur! De nieuwe clip van Broken Brass Ensemble!

Op 28 april komt Astonishing Tales From Beyond The Brass Dimension uit, het nieuwe album van Broken Brass Ensemble.

Bekijk hier vast het voorproefje, de single Hard Candy, feat. Harmen Ridderbos.

 

De releaseshow is voor Astonishing Tales…vindt plaats op 20 april in EKKO, Utrecht. Jermain Bridgewater verzorgt het voorprogramma, Harmen Ridderbos (Town of Saints) is de special guest en het DJ-team van het Britse label Stutter & Twitch zal de avond aan elkaar draaien.

Hitchhiker
Zo hard als 2016 werd afgesloten, zo hard trapt Broken Brass Ensemble 2017 weer af. Het Britse label Stutter & Twitch bracht begin dit jaar eerste single The Hitchhiker uit op 7” vinyl. Om dit te vieren speelde de band liefst vier releaseshows in Engeland. Binnen de kortste keren raakten alle vier de shows uitverkocht. Een bliksemstart voor Broken Brass Ensemble.

Op verzoek van Leo Blokhuis maakten Broken Brass Ensemble en Kasper van Kooten gezamenlijk het nummer ‘Trumpfunk’. Op vrijdag 10 maart presenteerden de mannen ‘Trumpfunk’ bij RTL Late Night.

 

Het Nederlandse achttal is niet zo maar een brass band. De band heeft een traditionele New Orleans Jazz sound gecombineerd met de krachtige klanken van hiphop, funk, soul, dance en jazz. Een onweerstaanbare mix met een eclectische sound waarmee ze de afgelopen jaren hard furore maakte in binnen- en buitenland.

North Sea Jazz
Broken Brass Ensemble zette vrijwel iedere zaal en ieder festival op zijn kop. North Sea Jazz, Into the Great Wide Open, Paradiso, Oerol, Vera Groningen, Eurosonic/Noorderslag, Zwarte Cross, Paaspop, Kendall Calling (UK), Shambala (UK), GreenMan (Wales), Fusion (DU) en meer dan 350 andere podia en festivals gingen overstag voor de bak energie en de overrompelende sound van Broken Brass Ensemble.

<br>

 

Deel bericht

Laatste nieuws