Menu Sluiten

Podium vol klasbakken op Amersfoort Jazz Club Night

Onder schier Mediterrane omstandigheden vond afgelopen woensdag 5 augustus alweer de vijfde Jazz Club Night plaats. Na onder meer Hans Dulfer en Deborah Carter was nu de beurt aan de Baarnse toetsenist Storm Bakker, die onder de nom de plume Stormvogel Presents een podium vol klasbakken had uitgenodigd.

Achter de drums trof het tachtigkoppige publiek, keurig op anderhalve meter, Arno van Nieuwenhuizen aan, die samen met de even jonge als getalenteerde bassist Marre de Graaff de toon zette voor twee zeer afwisselende sets.

Lyle Mays

De band opende met Nothing Personal van Michael Brecker en Don Grolnick, speciaal voor de bekendste onbekende gitarist van Nederland Peter Tiehuis was er een uitgebreide set nummers van Pat Metheny (overigens deels zeer terecht opgedragen aan de recent overleden Metheny-toetsenist Lyle Mays.

Gaby Kaihatu

Voor de ‘echte’ jazzliefhebbers zong Gaby Kaihatu (wat een stem!) de sterren van de hemel in een aantal Braziliaans en traditioneel getinte jazznummers, waarbij een glansrol was weggelegd voor trompettist Ruud Breuls.

Prog

Het merendeel van de tweede set was weggelegd voor de suite Awakening van de hand van Stormvogel, een intrigerend stuk dat niet een een genre valt te vatten. Te horen waren jazzinvloeden, maar ook vleugen prog en symfo. Spannende muziek, die deels al dateert uit 1990 en wellicht dit jaar voor het eerst op plaat verschijnt.

Gaby Kaihutu mocht de avond op bij de atmosfeer passende wijze afsluiten met een funky versie van het aloude Summertime.

Deel bericht

Laatste nieuws