Menu Sluiten

Phil Woods overleden

Altsaxofonist Phil Woods is dinsdag overleden. Hij werd 83 jaar en is overleden aan de gevolgen van longemfyseem. Woods stond vooral bekend als vertegenwoordiger van de bebop.

Woods werd bekend vanwege zijn werk met Dizzy Gillespie en Sarah Vaughan, maar werkte ook met Buddy Rich, Benny Goodman en Quicy Jones. 

De in 1932 geboren Woods studeerde eind jaren veertig aan de prestigieuze Juilliard School of Music. Naam begon hij te maken toen hij in de jaren zestig bij het orkest van trompettist Dizzy Gillespie ging spelen.

Zijn stijl is vaak vergeleken met die van Charlie Parker, maar hij was geen epigoon, vanwege zijn kenmerkende eigen stijl. Vanaf halverwege de jaren vijftig maakte hij tientallen platen onder zijn eigen naam.

Daarnaast werkte hij mee aan popplaten zoals Just The Way You Are van Billy Joel, albums als Katy Lied van Steely Dan en het fameuze Still Crazy After All These Years van Paul Simon.

In 2010 stond Woods voor het laatst op het North Sea Jazz Festival met het trio van pianist Rein de Graaff.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »