Menu Sluiten

Peter Somuah wint de 25e editie van de Erasmus Jazz Prijs

De Rotterdamse trompettist Peter Somuah is de winnaar van de Erasmus Jazz Prijs 2021. De prestigieuze prijs voor aanstormend jazztalent is dit jaar voor de 25e keer georganiseerd. Eerdere winnaars waren onder meer Jan van Duikeren, Bart Wirtz, Louk Boudesteijn, Rik Kraak en Stephanie Francke.

De Erasmus Jazz Prijs wordt georganiseerd door Codarts Rotterdam, de Stichting Vrienden van Codarts en hoofdsponsor Nedspice. De prijs is altijd een opstap voor talentvolle jazzmusici, de finale werd gepresenteerd door voorzitter Joost Patočka en was te volgen via een livestream vanuit de Doelen.

Vakjury

Samen met zijn band speelde Peter zijn zelfgemaakte muziek: een combinatie van groovy jazz en traditionele Ghanese muziek. De van oorsprong Ghanese trompettist wist de vakjury (Susanne Abbuehl, Benjamin Herman en Yanick Hiwat) voor zich te winnen door het plezier dat hij uitstraalde tijdens het spelen.

Belofte

Daarnaast toonde hij natuurlijk leiderschap en wist hij goed te communiceren met zowel het publiek als de band. Somuah zit in zijn eerste jaar van de bachelor Jazz bij Codarts en is volgens de jury een belofte voor de toekomst, waar veel van verwacht kan worden.

Jazzscene

Voor de winnaar is een bedrag van €3.000 ter beschikking gesteld, dit geld is bedoeld om jong jazztalent een zet te kunnen geven in de richting van het internationale jazzscene.

Meer informatie vind je op codarts.nl/erasmusjazzprijs

(foto: De Schaapjesfabriek)

Deel bericht

Laatste nieuws