Menu Sluiten

Patti Austin krijgt Edison op 7 juli

Oeuvreprijswinnares Jazz/World 2020, Patti Austin, komt haar Edison een jaar eerder in ontvangst nemen. 

De Edison Stichting maakte eerder dit jaar bekend dat de Oeuvreprijs Jazz/World 2019 op 7 juli aanstaande zou worden uitgereikt aan de West-Afrikaanse zangeres Angélique Kidjo.

Door omstandigheden heeft Kidjo evenwel haar komst moeten afzeggen. De Edison wordt op een ander moment aan haar uitgereikt. Om op 7 juli een mooi programma te waarborgen bood zich de perfecte oplossing aan. Winnaar van de categorie ‘Jazz Nationaal’ het Jazz Orchestra of the Concertgebouw gaat een concert geven met de Amerikaanse zangeres Patti Austin. De Edison Stichting is verheugd met haar ‘vervroegde’ komst en vereerd dat zij de Edison Oeuvreprijs Jazz/World hoogstpersoonlijk in ontvangst komt nemen.

Edison Jazz/World vindt plaats op zondag 7 juli bij het Rotterdamse jazzpodium LantarenVenster. Het concert en uitreiking is onderdeel van North Sea Round Town – het fringe festival van North Sea Jazz Festival. Naast Austin maken ook winnaars Sanne Rambags met haar trio Mudita, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en de publieksprijswinnaar hun muzikale opwachting. Ter ere van het winnende document ‘The Rob Franken Electrification – Functional Stereo Music’ zal Hans Vroomans spelen op de originele Fender-piano van Rob Franken (1941-1983). Na afloop van het programma gaat het feest door tijdens de unieke Edison jamsessie, waarbij jazztalenten van Codarts Rotterdam elkaar uitdagen op het podium.

Meer info vind je op Edisons.nl/jazz

Foto: Wenn.com

 

 

Deel bericht

Laatste nieuws