Menu Sluiten

Ontmoetingen op het dak tijdens ‘On the Roof’

Muzikanten uit alle windstreken ontmoeten elkaar, en hun publiek, op het dak van een bedrijfspand in Amsterdam Noord. Fado, jazz, soul en pop vinden elkaar tijdens On The Roof, dat vanaf 10 juni voor de vijfde keer gehouden wordt.

Wat begon als een avondje muziek maken met vrienden op een dak in Amsterdam-Noord met fenomenaal uitzicht, is inmiddels uitgegroeid tot een serie van zeven concerten. On the Roof zet voor de vijfde keer op rij muzikanten van formaat op het dak van industrieel pand ‘Op Zeezand’. Publiek kan onder de sterren genieten van jazz, world, impro, soul en pop uit o.a. Mozambique, Hongarije, Zuid-Korea, Argentinië en Nederland.

Tegen de verschraling
Initiatiefnemer, organisator en muzikant Felix Hildenbrand kreeg dit idee toen zijn buurman Gideon Hein hem het dak van zijn bedrijf Deep BV liet zien. Beneden worden onderzeekaarten gemaakt en het zou zo mooi zijn als op het dak de sterren aangeraakt worden met muziek. Zo gezegd zo gedaan. Het intieme atrium leent zich uitstekend voor concerten en On the Roof was een feit.

Muzikale ontmoetingen tussen artiesten die hij zelf goed vindt, dat beoogt Hildenbrand met zijn concertserie. Daarmee haalt hij de hele wereld naar Noord. Bovendien, vindt Hildenbrand, is er voor goede en bijzondere maar niet per se commerciële muziek te weinig plek in Nederland. Zijn mini-festival is een daad tegen die verschraling.

De wereld op het dak
Het openingsconcert op 10 juni is meteen een dubbelconcert met de Cubaanse Amsterdammer Ramón Valle op vleugel en de eveneens Cubaanse Parisienne Ana Carla Maza, die cello speelt en zingt. Aan het einde spelen ze samen. De jonge gitaarvirtuoos Reinier Baas krijgt op 24 juni de vrije hand en speelt spontane improvisaties met Jesse van Ruller (gitaar) en Joris Roelofs (basklarinet).

Speciaal voor On the Roof komt de Argentijnse zanger Omar Mollo op 8 juli naar deze kant van de wereld, voor een avondje melodramatische tango. Hij wordt begeleid door Trio Escapada, dat swingt als het leven zelf. Als we niet op het dak zaten ging het eraf op 22 juli bij het concert van hip-hop & soulzangeres Pink Oculus & band die een stevige reputatie hebben opgebouwd als live-act.

Franz von Chossy Quintet speelt op 5 augustus filmische jazz om de ogen bij te sluiten en in gedachten af te drijven naar andere oorden. Neco Novellas is opera- en jazz-zanger en gitarist en werd gevormd in zijn thuisland Mozambique, in Lissabon en in Rotterdam. Hij speelt op 19 augustus met fadospecialist Felix Hildenbrand op bas en met alleskunner Michael Vatcher op drums. De afsluiter van de reeks is op 2 september, met dromerige pop van Renske Taminiau die werk zal laten horen van haar nieuwe album dat aanstonds verschijnt.
De concertserie duurt tot 2 september.

Deel bericht

Laatste nieuws