Menu Sluiten

Ode aan de erfenis van Sesjun

TROS Sesjun herleeft. De sfeer van het belangrijkste jazzprogramma van de Nederlandse radio keert terug in het Hilversumse Theater Santbergen vanaf 30 april.

De revival wordt niet uitgezonden door de landelijke radio, waar de jazz immers vrijwel geheel is wegbezuinigd. Het gaat ook om vooralsnog slechts vier concerten. Maar wie weet zal hier iets moois ontluiken.

Zangeres en cultureel organisator Marjoleine Leene, een goede vriend van wijlen Cees Schrama – de stem van TROS Sesjun, inderdaad – organiseert de concerten, waarbij steeds één jazzgigant centraal staat. Een jazzcoryfee die veelvuldig in de Boerenhofstede, dan wel Nick Vollebregt’s Jazzcafé was te horen. Het zijn respectievelijk Chet Baker (30 april), Art Blakey (25 september), Dizzy Gillespie (29 januari 2021) en Bill Evans (30 april 2021).

‘Jazz Legends in Sesjun’ moet het doen zonder de genoemde jazzlegendes, aangezien die allen zijn overleden. Maar Leene maakt serieus werk van de bezettingen. Bij het tribuut aan Chet Baker staan in de frontlinie: trompettiste Ellister van der Molen en de zangers Greetje Kauffeld, Leene zelf en Teun Los. Zij worden begeleid door pianist Harry Happel, bassist Sven Happel en drummer Gijs Dijkhuizen. Aangezien Teun Los 17 jaar is en Kauffeld 80, kan worden gesproken van een mix van jong en gerijpt talent.

Leene zoekt nog fondsen om alle betrokkenen netjes te kunnen betalen. De fondsenwerving geschiedt via crowdfunding; kijk op jazzlegends.nl en voordekunst.nl.

Deel bericht

Laatste nieuws