Menu Sluiten

North Sea Jazz online: Metropole Orkest + Friends

Zoals bekend vindt er dit jaar geen North Sea Jazz Festival plaats, maar op zaterdag 11 juli geeft het Metropole Orkest, samen met musici als Ibrahim Maalouf, Gregory Porter en Benjamin Herman een speciaal, online concert.

Lockdown

Op het programma staan verder onder meer Michelle David en Akwasi. Het is een bijzonder concert, want het is de eerste keer dat het orkest weer volledig bij elkaar komt na de corona-lockdown.

Sinds 2002 is het orkest al achttien jaar onafgebroken van de partij op het festival. In al die jaren heeft het Metropole Orkest met allerhande grootheden uit de jazz en aanverwante genres  gespeeld.

Dit leverde natuurlijk bijzondere muzikale ontmoetingen op.

Opsteker

Festivaldirecteur Jan Willem Luyken: “Hoewel we allemaal het festival dit jaar enorm zullen missen, ben ik blij dat we dit samen met de NTR, Metropole Orkest en een aantal artiesten kunnen doen. Dat we dit concert kunnen organiseren is voor ons een enorme opsteker.”

Het concert is te zien op zaterdag 11 juli om 23.15 uur op NPO 2 en tegelijkertijd via een livestream op verschillende platformen.

Deel bericht

Laatste nieuws