Menu Sluiten

Nominaties Edison Jazz/World bekend

De nominaties Edison Jazz/World 2020 zijn bekend. Onder de genomineerden zijn Kika Sprangers (foto), Teus Nobel, Brad Mehldau, Esperanze Spalding en Terri Lyne Carrington & Social Science. Begin december worden de winnaars bekend gemaakt.   

De Edisons worden toegekend door een onafhankelijke vakjury aan nationale en internationale albums van bijzondere kwaliteit. Magistraal, smaakmaker, indrukwekkend, ingenieus, meeslepend, fascinerend, ijzersterk en nog veel meer lovende woorden van de jury over de albums.

Wie uiteindelijk de Edisons in ontvangst mogen nemen wordt begin december bekendgemaakt. De nationale winnaars krijgen dan op een gepaste wijze het felbegeerde beeldje uitgereikt.

Robert Glasper

Onder de genomineerden zijn verder trompettist/alleskunner Ruud Breuls, nieuwkomer Joel Ross, Maria Mendes en Robert Glasper.

Opvallend is de nominatie voor bluesband Barrelhouse, die vorig jaar zijn 45-jarig bestaan vierde met de release van de fraaie box 45 Years On The Road, waarin alle albums van de band verzameld zijn.

Jury

De jury bestaat dit jaar uit Michelle Kuypers, Angelique Houtveen, Co de Kloet, Jazzism-uitgever Paul Bruger en meestemmend voorzitter Imme Schade van Westrum. Alle genomineerden zijn te vinden op de site van de Edisons Jazz/World 

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »