Menu Sluiten

Nog 1 keer: Amsterdam Klezmer Band + Söndörgő

Szikra, het magische samenwerkingsproject tussen de Amsterdam Klezmer Band en de Hongaarse band Söndörgő, is op 8 September voorlopig voor de laatste keer te zien.

Na een enerverend jaar langs Europese podia en festivals, sluit de groovende, opzwepende superformatie af in popodium Paradiso, in de thuisstad van de Amsterdam Klezmer Band.

Over het Szikra-project:

 

De Amsterdam Klezmer Band maakt de afgelopen 20 jaar internationaal furore met een onweerstaanbare mix van traditionele klezmer, balkan, gipsy en moderne dansmuziek. Geen wonder dat het klikt met Söndörgő, de Hongaarse band die oude muziek uit de Balkan nieuw leven inblaast. Söndörgő verovert Europese festivals met spectaculair samenspel op akoestische snaarinstrumenten.

‘Dit zijn twee bands die met een open mind muziek maken,’ zegt AKB-bassist Jasper de Beer. ‘Wij laten ons inspireren door alles wat raakvlakken heeft met klezmer, balkan en zigeunermuziek. En zij doen op hun manier hetzelfde. We laten ons niet beperken door tradities. En net als bij onze optredens zie je het publiek geleidelijk aan steeds meer in extase raken.’

Meer informatie over deze show is te vinden op de Facebookpagina.

Documentaire over AKB en Söndörgő

Deel bericht

Laatste nieuws