Menu Sluiten

Nils Wogram tourt in Nederland

Trombonist en componist Nils Wogram tourt momenteel door Nederland en België. De Duitse musicus ontvangt op 3 november de Albert Mangelsdorff Prijs 2013, de belangrijkste Duitse Jazz Award. Hij is daaarvoor onder meer te zien in Rotterdam, Antwerpen en Terneuzen.

De prijs – die vergelijkbaar is met de Nederlandse Boy Edgar Prijs – en de eraan verbonden geldprijs van €15.000, wordt sinds 1994 elke twee jaar uitgerijkt aan opmerkelijke persoonlijkheden van de Duitse jazzscene. De uitrijking zal plaatsvinden tijdens het Berlijnse Jazzfest van dit jaar.

Dit jaar wordt de prijs voor het eerst uitgereikt met vernieuwde criteria. De nieuwe criteria stellen de jury in staat om, naast muzikanten die geroemd worden voor hun levenswerk, ook jongere kunstenaars die van grote invloed zijn te belonen. Hiermee wil de Unie van Duitse jazzmuzikanten de aandacht vestigen op de spannende, actuele ontwikkelingen van de jazz in Duitsland.

Uit het juryrapport: “Nils Wogram is een technisch briljante muzikant met een eigen geluid. Diep geworteld in de jazz geschiedenis, weet hij traditie en innovatie combineren en de vele facetten van jazz en een modern geluid te geven. Hij zet hoog in op intensieve en doorlopende samenwerking met zijn ensembles, waarbij hij niet afgeschrikt door modetrends, zichzelf en zijn muzikale metgezellen ruimte weet te geven voor ontwikkeling. Nils Wogram doceert sinds 2004 trombone aan de universiteit van Luzern, Zwitserland. Naast zijn artistieke en educatieve activiteiten, zet hij zich in te behoeve van jazzmuziek, binnen de Europese muziekscene.”

Nils Wogram speelt over de hele wereld (Europa, Rusland / Siberië, Australië, Zuid-en Midden -Amerika , La Paz, Centraal-Azië, Zuidoost-Azië, de VS en Canada) en is nu ook in ons land voor een paar concerten, met zijn band Nostalgia Trio.

14 oktober 2013 Codarts Conservatorium – Rotterdam

15 oktober 2013 De Hopper – Antwerpen

16 oktober 2013 De Kluiz – Oosterhout

19 oktober 2013 Lantaren Venster – Rotterdam

20 oktober 2013 Porgy & Bess – Teneuzen

 

Deel bericht

Laatste nieuws