Menu Sluiten

Nieuwe serie

We staan aan de vooravond van iets moois: een van de grootste luidsprekerfabrikanten, Bowers & Wilkins, gaat de nieuwe, stijlvolle 800-serie introduceren, een nieuw station op hun “kruistocht naar écht geluid.” Het is hun beste werk tot nog toe, zeggen ze zelf trots. Onlangs werd
dat aan ons gepresenteerd in Antwerpen. Alle dealers van de Benelux waren aanwezig.

Ik kan u nu al zeggen: mijn verwachtingen zijn enorm hoog. Er is door B&W namelijk niet alleen gekeken naar een verbetering van de klank, van het geluid van de producten, maar ook van het uiterlijk en design van de splinternieuwe speakers.

Op 86 punten is de speaker verbeterd. Twee punten zijn hetzelfde gebleven, die waren simpelweg niet te verbeteren: de diamond tweeter en de terminals, de aansluitingen. De 800-serie was rond aan de achterkant, maar wordt rond aan de voorkant. De cilinders komen eruit en de tweeter is wat korter en strakker.

Mensen denken dat ’t ophoudt, dat audioproducten op den duur niet meer te verbeteren zijn – een speaker gaat zo’n dertig jaar mee -, maar technisch kun je áltijd blijven verbeteren. Bowers & Wilkins bewijst dat. Het enige wat we uiteindelijk willen, is dat we in geluid en gevoel kunnen beleven wat bij de opnamen gebeurd is. Daar draait het om.

Deel bericht

Laatste nieuws