Menu Sluiten

Nieuwe plaat en clip van Jan Akkerman

We moesten even geduld betrachten, maar de nieuwe plaat van Jan Akkerman is klaar. Close Beauty verschijnt op 25 oktober, is zijn eerste studioalbum in acht jaar, en wordt vergezeld door een fraaie clip.

Close Beauty is het negentiende studioalbum van de gitarist, gevuld met twaalf composities die hij in de afgelopen jaren schreef. Close Beauty is het topje van de ijsberg: Jan bereidde tientallen stukken in zijn huisstudio voor, waarna hij de beste uitkoos om in de Neck Studio van Marten Haak op te nemen met zijn vaste bandleden Marijn van den Berg (drums), David de Marez Oyens (bas) en Coen Molenaar (toetsen). Laatstgenoemde tekende ook voor de productie van ‘Close Beauty’.

Van het wijdse geluid in Beyond The Horizon, Tommy’s Anniversary en Meanwhile in St. Tropez, de melancholie van Passagaglia en Reunion tot het speelplezier in Good Body Every Evening en de geraffineerde opener Spiritual Privacy: Close Beauty laat zich in de beste Akkerman-traditie niet in een hokje plaatsen.

 

Over zijn nieuwe album zegt Jan het volgende: ‘’Ik heb altijd kunnen zeggen dat geen twee albums van mij hetzelfde klinken. Altijd wil ik dingen blijven ontdekken. Toots Thielemans zei ooit tegen mij: jouw timing, dat is jouw handtekening, jouw autogram. Voor ‘Close Beauty’ geldt precies hetzelfde. Als je te dicht op de koe staat, zie je ook niet dat het een koe is.’’

Jan Akkerman (1946) behoort al 55 jaar tot de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem. Naast zijn rol in internationaal vermaarde groepen als Brainbox en Focus werkt hij samen met uiteenlopende nationale en internationale artiesten.

(Foto: Paul Bergen)

Deel bericht

Laatste nieuws