Menu Sluiten

Nieuwe data Anton Eger, bekijk de clip van HERb+++gA

Anton Eger kennen we vooral van zijn drumwerk voor Phronesis. Eerder dit jaar verscheen ook zijn solodebuut. Begin volgend jaar komt hij weer spelen.

Gedurende meer dan een decennium heeft Anton Eger (Oslo, 1980) van zich laten horen als een van de meest opwindende en energieke drummers in de hedendaagse jazz.

Nadat hij zowel live als tijdens opnames met Phronesis en Marius Neset van zich deed spreken kwam begin zit jaar zijn solodebuut uit, getiteld Æ.

Het is een album vol hoog energetisch drumwerk, complexiteit en onvoorspelbaarheid, dat door Jazzism-scribent Dick Hovenga als volgt is omschreven:  ‘’AE is een daverend goede plaat. Een album met een zo uitdagende sound dat menig Phronesis liefhebber stijl achterover zal slaan. De levenslust die de composities uitstalen werkt zo aanstekelijk dat je als vanzelf de muziek ingezogen wordt. Verandering met zoveel klasse gedaan verdient de volle waardering.’’

Begin volgend jaar komt Eger weer spelen, en wel op 17 januari in Flagey in Brussel, 23 januari in het Bimhuis te Amsterdam, 25 januari in Paradox, Tilburg en op 6 maart in De Doelen te Rotterdam.

Deel bericht

Laatste nieuws