Menu Sluiten

’Nieuwe’ clip Nina Simone: I Sing Just To Know That I’m Alive

I Sing Just To Know That I’m Alive is de eerste track van het album Fodder On My Wings, van de in 2003 overleden zangeres Nina Simone. Het album was slecht verkrijgbaar, maar wordt nu heruitgebracht door Verve.

Opgenomen in 1982, toen ze woonde in Parijs, was Fodder On My Wings een van de favoriete albums van Nina Simone. De plaat was opgenomen voor een klein Frans label, en slechts in kleine oplage beschikbaar.

 Nu wordt Fodder On My Wings opnieuw uitgebracht door het fameuze jazzlabel Verve, op zowel cd als op vinyl, en uiteraard digitaal.

 Het album bevat persoonlijke songs van Simone, geschreven in een periode dat haar leven bepaald niet over rozen ging. Het is in feite de opvolger van het album Baltimore, dat geen commercieel succes was, maar door de kritiek goed werd ontvangen.

De titeltrack is ooit omschreven als ‘’een song van een verbazingwekkende intimiteit, waarin ze de pijn uit die periode omschrijft’’. Het leven in Frankrijk was een vlucht, maar ze voelde zich eenzaam, en haar mentale gesteldheid verslechterde. Dit tekent kortweg de toestand waarin Fodder On My Wings tot stand gekomen is.

 Jazz Times schreef in 2005 over de plaat: ‘’ “At the core of the album is a rare, powerful example of Simone with all masks stripped away: Her personal pain explodes to the surface as she reworks Gilbert O’Sullivan’s Alone Again (Naturally) into a diatribe about her dying father that bravely progresses from venomously embittered to cautiously conciliatory.”

Fodder On My Wings van Nina Simone verschijnt op 3 april en bevat drie bonustracks.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »