Menu Sluiten

Nieuw album Ricky Koole begin januari uit

‘No Use Crying’ is het vijfde studioalbum van zangeres en actrice Ricky Koole. Na een Nederlandstalige plaat (Wind Om het Huis, 2011) grijpt Koole weer terug op de Engelse taal. De plaat bevat zelfgeschreven nummers en een aantal smaakvol bewerkte covers.

“No Use Crying is mijn meest persoonlijke album”, zegt Ricky Koole. “Het is geen lichte plaat geworden. Veel liedjes gaan over verlies, afscheid en de dood. Ik kon geen excuses meer bedenken om er omheen te draaien.

‘So this is it. This is what I have become, this is what I really want. So this is it.

Time is ticking, waiting for the worst to come. Fear is kicking, it’s kickin in.’

‘’Ik hou van de zwaarte van koperblazers en van de romantische melancholie van jaren ’50 en begin jaren ’60 melodieën. De covers voelen voor mij als net zo persoonlijk als de zelfgeschreven nummers. Ik heb ze met veel zorg uitgekozen bij mijn eigen liedjes. Het album eindigt dan ook niet toevallig met ‘For All We Know’.”

Op het album, geproduceerd door haarzelf en Martijn Groeneveld (Janne Schra, Blaudzun, Lucky Fonz III), wordt zij begeleid door het trio Ocobar (bekend van hun samenwerking met Wilfried de Jong in Holland Sport) aangevuld door toetsenist Roel Spanjers, Wouter Planteijdt (Sjako!), Helge Slikker (Miss Molly& Me, soundtrack Kauwboy) en Ruud Houweling (Cloud Machine) en de blazers van Kyteman.

In januari 2014 gaat ook de theatertour Buitenstaanders met Ricky, Leo Blokhuis, Roel Spanjers en Ocobar van start. Deze tour zal tot en met mei 2014 alle grote theaterzalen van Nederland aandoen.

Ricky Koole (1972, Delft) is dit seizoen nog te zien als Rachel Hazes in de musical Hij gelooft in mij, in de tv-serie Zusjes en De man met de hamer. Ze werd eerder drie keer genomineerd voor een Gouden Kalf (in Sonny Boy, Lek en De Jurk) en maakte twee solotheaterprogramma’s (Who’s Suzy en Rain, Steam & Speed). Zij was ook te zien in twee theaterprogramma’s met Leo Blokhuis (Harmonium en Laagland).

Het album zal vanaf 6 januari 2014 op CD, LP en digitaal beschikbaar zijn.

No Use Crying wordt op 6 januari gespresenteerd in Desmet Studio’s in Amsterdam, en is vanaf die datum beschikbaar op cd en LP, en als download.

Deel bericht

Laatste nieuws