Menu Sluiten

Music Meeting lanceert muziekkanaal Music Meeting All Ears

Het traditionele Music Meeting Festival, dat gedurende het Pinksterweekend in Nijmegen plaats zou vinden, gaat niet door. In plaats daarvan presenteert het festival een digitale ontmoetingsplek, getiteld Music Meeting All Ears op zaterdag 22 mei.

Met Music Meeting All Ears zet de festivalorganisatie in op een blijvend online muziekkanaal, waar liefhebbers van avontuurlijke muziek 365 dagen per jaar muziek en achtergronden kunnen ontdekken. Niet algoritmes, maar de programmeurs van Music Meeting nemen de bezoekers mee op sleeptouw aan de hand van intieme muzieksessies, podcasts, artiestenportretten, concertregistraties, archiefmateriaal en playlists.

Alles is voor iedereen vrij toegankelijk, ook als de coronacrisis achter rug is.

Jonge makers

De festivalorganisatie grijpt dit tweede coronajaar aan om zich te focussen op jonge makers. Dit doet zij door nieuwe producties te initiëren met getalenteerde artiesten die in Nederland nog niet bij het grote publiek bekend zijn.

Musici met een sterke muzikale identiteit en een genre-overschrijdend geluid. Het merendeel van deze musici is woonachtig in Nederland en kent een verscheidenheid aan culturele achtergronden.

Fuensanta Méndez

De eerste namen die op Music Meeting All Ears worden gepresenteerd zijn inmiddels bevestigd: Fuensanta Méndez (Mexico/NL) zang en bas, Ruven Ruppik (Duitsland) percussie, Nawras Altaky (Syrië/NL) ud en zang, Mariá Portugal (Brazilië) drums en zang en Yoràn Vroom (NL) drums. Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt.

“Net als op Music Meeting Festival, willen we op Music Meeting All Ears het publiek uitnodigen om muziek van hoogwaardige kwaliteit te ontdekken en kennis te maken met fantastische artiesten. We besteden veel aandacht aan het verhaal achter de muziek. We geloven erin dat de diepere beleving van muziek samen met de context mensen inspireert om buiten hun muzikale comfortzone te luisteren”, zeggen zakelijk leider Sophie Blussé en Maite Hontelé, die de artistieke leiding over het festival heeft.

Juni 2022

De organisatie hoopt in het najaar een serie live concerten in Nijmegen en omgeving te presenteren als de coronamaatregelen het toelaten. De eerstvolgende editie van Music Meeting Festival staat gepland op 4-6 juni 2022.

Voor meer informatie: www.musicmeeting.nl

(foto: Eric van Nieuwland)

Deel bericht

Laatste nieuws