Menu Sluiten

Miho Hazama vaste gastdirigent Metropole Orkest

Het Metropole Orkest, naar eigen zeggen ‘the world’s leading pop & jazz orchestra’, gaat vanaf augustus verder met drie vaste, toonaangevende dirigenten. Huidig chef-dirigent Jules Buckley blijft verbonden aan het orkest als honorair dirigent en wordt vergezeld door honorair dirigent Vince Mendoza en vaste gastdirigent Miho Hazama.

De positie van de huidige Britse chef-dirigent Jules Buckley (40) verandert in honorair dirigent. De Amerikaanse dirigent Vince Mendoza (58) – voorganger van Buckley als chef-dirigent – verbindt zich opnieuw aan het Metropole Orkest.

Internationaal netwerk

Per augustus is de Japanse dirigente Miho Hazama (33) als vaste gastdirigent benoemd. ‘’Het gevarieerde karakter van het orkest wordt weerspiegeld door deze drie internationaal vooraanstaande dirigenten en arrangeurs, afkomstig uit drie verschillende werelddelen. Dankzij hen heeft het Metropole Orkest toegang tot een groot internationaal netwerk binnen de pop- en jazzmuziek, dit geeft een solide basis voor de volle breedte van het repertoire’’, aldus de website van het orkest.

Stimuleren

Jan Geert Vierkant, directeur van het Metropole Orkest zegt hierover: “Ik ben zeer verheugd dat Miho, Vince en Jules zich de komende jaren aan het orkest verbinden. Ze zijn de absolute top en zullen het orkest uitdagen en stimuleren om onze leidende positie keer op keer te bewijzen. Ik kijk uit naar de artistieke producties die we de komende jaren onder leiding van dit bijzondere drietal gaan ontwikkelen.’’

Miho Hazama

De 33-jarige Japanse dirigente Miho Hazama is een veelbelovend componist/arrangeur. Het toonaangevende Downbeat magazine benoemde haar als een van de ’25 for the Future’ en als orkestleider en componist van haar eigen ‘m_unit’ ontvangt zij wereldwijd lof. Miho was in 2011 deelnemer van de Metropole Orkest International Arrangers Workshop en stond in 2018 voor het eerst bij het orkest op de bok. Na twee mooie projecten met de bigband van het MO werd ze vorig jaar gevraagd om op het North Sea Jazz Festival voor het orkest te staan in het concert met Becca Stevens, Lizz Wright en Camila Meza.

In de komende editie van Jazzism, die rond 9 oktober verschijnt, staat een interview met Miho Hazama.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »