Menu Sluiten

Masterclass met Joris Roelofs in Bimhuis

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw start vanaf februari 2015 een nieuwe concertserie in het kader van haar talentontwikkelingstraject: het Arrangers Project. Het project bestaat uit een vierdelige serie van masterclasses met aansluitend twee concerten onder leiding van diverse internationale top-arrangeurs samen met jonge talenten van de Nederlandse conservatoria.

De eerste editie van het Arrangers Project start met de  masterclass van  top-arrangeur en dirigent Michael Abene en geselecteerde studenten en alumni van het Conservatorium van Amsterdam en sluit af met twee concerten: op 16 en 18 februari a.s. in respectievelijke het Conservatorium van Amsterdam en het Bimhuis.

Naast de arrangementen van de jonge arrangeurs speelt het Jazz Orchestra de wereldpremière van Abene’s arrangement van Joris Roelofs’ compositie Ninth Planet (2012), en ander nieuw werk van deze bijzondere arrangeur.

In de eerste week van februari wordt bekend gemaakt wie de geselecteerde arrangeurs zijn die zullen deelnemen.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw initieert meerdere talentontwikkelingsprogramma’s in samenwerking met de  Nederlandse conservatoria en muziekscholen. Zo start naast het Arrangers Project in mei 2015 een serie met jonge jazzsolisten en –componisten in de Kleine Zaal van het Concertgebouw onder de titel Rhythm Changes.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, opgericht in 1996, dankt haar naam aan toenmalig directeur van het Concertgebouw, Martijn Sanders. Behalve in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam -de thuisbasis van het orkest- is het Jazz Orchestra regelmatig te beluisteren in het Bimhuis in Amsterdam en andere belangrijke podia in Nederland en daarbuiten, zoals Japan, China en Zuid Afrika tot Chili, Argentinië, Brazilië en Mexico.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw bestaat uit de meest prominente jazz-musici van ons land en werkt samen met gastsolisten van wereldformaat zoals Oleta Adams, Chick Corea, Trijntje Oosterhuis, Gregory Porter, Kurt Elling, Madeline Bell, Toots Thielemans, Berget Lewis, Caro Emerald en vele anderen.

Het orkest trekt jaarlijks in Nederland gemiddeld ruim 25.000 bezoekers en internationaal 5.000 bezoekers.

In 2010 ontving het de Edison Jazz&World voor het album Blues for the Date, dat bovendien door het gezaghebbende tijdschrift All About Jazz in New York werd uitgeroepen tot één van de vijf beste large ensemble albums van dat jaar.

Deel bericht

Laatste nieuws