Menu Sluiten

Maarten Hogenhuis nieuw artistiek leider Nationaal Jeugd Jazz Orkest

Saxofonist, componist en bandleider Maarten Hogenhuis is tot eind 2022 artistiek leider van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO). Daarmee neemt hij het stokje over van Ruben Hein.

Hogenhuis gaat een nieuw NJJO formeren, talentvolle musici kunnen zich via njjo.nl inschrijven. Onder zijn leiding worden twintig topmusici in de leeftijd tot en met 26 jaar voor het nieuwe NJJO geselecteerd.

Tournee

Tot eind volgend jaar doorlopen zij een coachings-traject dat gekoppeld wordt aan optredens en diverse nationale en internationale samenwerkingsprojecten. Vanaf komend najaar gaat het NJJO op tournee met een door Maarten Hogenhuis op maat gecomponeerd en geselecteerd programma.

De ervaring en kennis die de startende professionals van het NJJO hiermee opdoen geeft een impuls aan hun verdere muzikale, creatieve en maatschappelijke carrière, zo meldt het NJJO.

BRUUT!

Maarten Hogenhuis is onder meer lid van de powerjazzformatie BRUUT!, speelt in duo samen met gitarist Jesse van Ruller en leidt daarnaast zijn eigen trio.

In 2019 werd Maarten Hogenhuis geselecteerd voor de Compositie Opdracht van het North Sea Jazz Festival. Jazzism schreef daarover: “De muziek van Hogenhuis laat je weer ontdekken dat jazz leeft.”

Ruben Hein

Eerdere artistieke leiders van het NJJO waren Peter Guidi, Benjamin Herman, Eric Vloeimans, Martin Fondse, Anton Goudsmit en Ruben Hein.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »