Menu Sluiten

Luisteren: Maceo Parker speelt Prince

Funklegende Maceo Parker brengt morgen (vrijdag) zijn nieuwe album Soul Food – Cooking With Maceo uit. Een van de singles van het album is de Prince-adaptatie Other Side Of The Pillow.

‘’Ik was blij dat ik op mijn nieuwe album een song van Prince kon spelen’’, vertelt de in 1943 in Kinston, North Carolina geboren saxofonist. ‘’Al in 2002 nam ik de song met Prince op, maar we zijn er nooit aan toe gekomen ‘m af te maken. We hebben de song opnieuw opgenomen in New Orleans, en het is een hommage aan twee genieen, te weten Prince en Ray Charles. Beiden waren rg belangrijk voor mij.’’

Funk

Het is onmogelijk te zeggen wie er eerst was, Maceo of de funk. Hij heeft in zijn indrukwekkende carriere gespeeld met iedereen die er in het genre toe doet of deed, maar het best is hij bekend als de belangrijkste side man voor The Godfather, James Brown, die bij elke show uitriep: ”Come on Maceo, blow your horn!

Maceo Parkers carriere als bandleider begon in 1970, zijn solocarriere begon twee decennia later. Daarnaast speelde hij met alle groten der aarde, waaronder Keith Richards, Bryan Ferry, Living Color, Red Hot Chili Peppers en DeLa Soul.

Parliament-Funkadelic

Als lid van de koninklijke familie van de funk speelde Maceo Parker niet alleen aan de zijde van James Brown, maar vervulde hij ook een belangrijke rol in The Mothership Connection met Parliament-Funkadelic, en vanaf 1999, met Prince.

Soul Food – Cooking with Maceo is een fijne mix van rauwe, old school funk met de smaken van New Orleans. Parker werkt op de plaat met Ivan Neville, en nam songs op van onder meer Dr. John (Right Place, Wrong Time), The Meters (Just Kissed My Baby), Allen Toussaint (Yes, We Can Can), en Aretha Franklin (Rock Steady).

Soul Food- Cooking With Maceo verschijnt vrijdag 26 juni.

Deel bericht

Laatste nieuws