Menu Sluiten

Luister naar Sound Barrier, van Antoine Pierre URBEX

Dolenthousiast was Jazzisms eigen Dick Hovenga over het vorige album van Antoine Pierre URBEX, getiteld Sketches Of Nowhere, en de bijbehorende tour. Nu ligt er een nieuwe plaat, Suspended, geïnspireerd door Miles Davis’ Bitches Brew.

Suspended is het derde album van de Belgische band URBEX en het eerste live album van deze avontuurlijke groep in z’n vijfjarige bestaan.

Voor dit originele repertoire liet bandleider, componist en drummer Antoine Pierre zich inspireren door de atmosfeer van Miles Davis’ iconische plaat Bitches Brew uit 1970.

Suspended werd opgenomen in de prestigieuze Studio 4 in Flagey in januari 2020, tijdens een eerste publieke voorstelling. De muziek klinkt groovy en bruisend, als een uitbarsting van energie en klanken.

Soms in een trance, maar even vaak opstijgend richting een verbluffende climax: Antoine creëert rijke en gelaagde arrangementen die vanuit zachtere sferen, haast neigend naar leegte, weten te ontpoppen tot muzikale extases. Hij speelt, kortom, met de verwachtingen van de luisteraar.

Suspended is vanaf 11 september verkrijgbaar.

Deel bericht

Laatste nieuws