Menu Sluiten

Luister naar Dreamcatcher, van Lee Ritenour

Veel heeft Lee Ritenour al gedaan in zijn muzikale leven. 45 Albums gemaakt, 16 Grammy-nominaties op zijn naam, en letterlijk duizenden sessies met lieden als Frank Sinatra, Pink Floyd, B.B. King, Tony Bennett, Gato Barbieri, Aretha Franklin en nog zo wat legendes. Maar een solo-gitaaralbum was er nog niet van gekomen.

De 68-jarige,  terugblikkend: ,,Mensen vertellen me: Rit, je moet eens een solo-gitaar album maken. Ik ben altijd degene geweest die meespeelde op albums van anderen, de band guy. Zo’n project als dit heb ik nog niet eerder gedaan. En nu vond ik dat het tijd was.’’

Het kwam allemaal niet vanzelf, vertelt The Rit. ,,Mijn huis en mijn studio in Malibu zijn in 2018 volledig afgebrand. Honderd gitaren, veertig versterkers, veel muziek en de geschiedschrijving van mijn carrière zijn in vlammen op gegaan. Een week daarna moest ik naar het ziekenhuis voor een hartoperatie. Voor het eerst van mijn leven. Dat, en de hulp van mijn familie om het te boven te komen, zit in deze muziek. Deze plaat is een live saver.

Dreamcatcher van Lee Ritenour verschijnt in Nederland op 4 december via Mascot.

Deel bericht

Laatste nieuws