Menu Sluiten

Laura Mvula en Joe Lovano op Jazz Maastricht

Wie komende zaterdag nog een passende dagbesteding zoekt en in het zuiden des lands verkeert, kan een kaartje kopen voor het Jazz Maastricht Festival. Shai Maestro, Joe Lovano en hoofdact Laura Mvula geven daar acte de présence in Theater aan het Vrijthof.
De vorige editie van het Jazz Maastricht Festival kreeg 4 sterren van Dagblad De Limburger en creëerde een ‘ontdekkingstocht door de vele genres van de ‘zwarte’ muziek’, aldus journalist Paul van der Steen.

Deze 14e editie van het festival verlegt de focus naar een intiem en avondvullend programma van wereldtoppers. Drie jaar geleden bracht de 29-jarige Laura Mvula één van de beste platen van 2013 uit: Sing to the Moon. Op dit album mixte ze klassieke ingrediënten uit jazz, soul en orchestrale pop tot een nieuw genre: “gospeldelia”. Alle songs staan bol van wervelende
harmoniën en onconventionele grooves, met Mvula’s warme stem in het centrum. Popster Sam Smith verklaarde fan te zijn, en voor haar nieuwste single Overcome kwam een samenwerking met disco-legende Nile Rodgers tot stand.

Joe Lovano heeft geen introductie nodig. De Amerikaanse tenorsaxofonist staat al jarenlang aan de top van het postbop-tijdperk, met een Grammy Award op zak en meerdere Downbeat Poll-vermeldingen. Het succes van deze topper ligt in zijn onbevreesde zoektocht naar nieuwe geluiden, samenwerkingen en uitdagingen. Lovano onderscheidt zich door zijn unieke, warme sound en zijn indrukwekkende muzikaliteit. Speciaal voor de 14e editie van het festival brengt Lovano een nieuw kwartet mee.

Het dynamische en virtuoze Shai Maestro Trio bijt het spits af. Shai Maestro is de Israëlische pianist die we kennen van zijn hallucinante spel bij Avishai Cohen. Samen met Mark Giuliana heeft hij 5 jaar lang gespeeld in het trio van de wereldbekende bassist. De ervaring die Maestro hier opdeed, overtuigde hem om zijn eigen trio te vormen met de Peruviaanse bassist Jorge Roeder en de Israëlische drummer Ziv Ravitz. De drie jonge mannen brengen passionele en verfijnde composities waar de Oosterse nachten doorschemeren. Recent bracht het trio een nieuw album uit, dat de kern van het optreden zal vormen.

Deel bericht

Laatste nieuws