Menu Sluiten

Kyla Brox, lockdown live, komende vrijdag

Ze is een van de meest imposante blues- en soulzangeressen van Groot-Brittannië, maar ook Kyla Brox mist momenteel haar publiek. Daarom zet ze vrijdag een volledige live show online.

,,We missen ons publiek, de zalen en iedereen in de live scene’’, zo schrijft de Britse op haar website. ,,Daarom hebben we hard gewerkt om iedereen die bij onze shows geweest had willen zijn, toch iets moois te bieden.’’

Passie

De show is opgenomen in de Royal Exchange theatre in Manchester, het was de eerste keer in zes maanden tijd dat Brox en haar band (partner en bassist Danny Blomely, drummer Mark Warburton en gitarist Paul Farr) gezamenlijk op het podium stonden, dus de passie spatte er van af.

Rooskleurig

En dat terwijl de toekomst er, tot maart van dit jaar, zo rooskleurig uitzag voor Kyla en haar mannen. Ze won vorig jaar de European Blues Challenge, haar negende (!) album Pain & Glory kreeg lovende kritieken en de shows regen zich aaneen. Dat moest ook,  want een paar jaar terug besloten zij en echtgenoot Blomely hun leven in zijn geheel aan de muziek te wijden.

Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, biedt Kyla Brox nu haar fans deze live show. Een voorproefje vind je hier met de song Bluesman’s Child, waarin zij beschrijft hoe het is om de dochter van een rondtrekkende blueszanger te zijn. Haar vader, Victor Brox, is een fameus blueszanger in de Brits scene, speelde in de band van Aynsley Dunbar, en werkte met Eric Clapton, Charles Mingus en Memphis Slim.

Deel bericht

Laatste nieuws

Verslag: Music Meeting Festival

Tijdens het zonovergoten pinksterweekend bracht Music Meeting Festival een divers en sterk programma in Nijmegen. Veel energieke optredens van artiesten die verschillende genres aantrekkelijk samenbrengen.

Lees verder »