Menu Sluiten

Kaarten voor Amersfoort World Jazz Festival vanaf 26 juni te koop

Voor het eerst in de 43-jarige geschiedenis van het festival Amersfoort Jazz wordt er dit jaar met kaartverkoop gewerkt. Kaarten voor binnenconcerten kosten €10, voor concerten buiten moet €15 worden betaald.

Deze maatregel is genomen in verband met de corona-pandemie, waardoor minder liefhebbers het festival kunnen bijwonen.

De voorgaande 42 edities van Amersfoort Jazz waren, op een enkel concert na, allemaal gratis.

Wat ook is veranderd, is het tijdstip van het festival. Andere jaren vond het jazzfestival altijd in de tweede helft van mei plaats. Dit jaar is dat van 5 tot 15 augustus.

De binnenconcerten vinden dit jaar plaats in De Observant aan het Stadhuisplein, en in Cultuurpodium Kosmic, net buiten het centrum van de stad. Daar vinden optredens plaats van onder meer Gianna Tam, Wouter Hamel, Janne Schra, Suzan Veneman en Montis, Goudsmit en Directie.

Voor de concerten op het Lieve Vrouwekerkhof kunnen kaarten gekocht worden voor een tijdsslot.  Deze kaart kan de bezoeker inwisselen voor een horeca-voucher ter waarde van €15,- dat gedurende het festival besteed kan worden bij de horeca in de binnenstad. Zo is het festival toch nog ‘een beetje gratis’, zo is de gedachte. De organisatie hoopt op deze manier ‘een positieve bijdrage te leveren aan de horeca in de stad’.

Op het Lieve Vrouwekerkhof spelen bands als het Beets Meutgeert Jazz Orchestra met Izaline Calister en Ack van Rooijen, het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw en Hans en Candy Dulfer.

International artist in residence is de Poolse saxofonist Sylwester Ostrowski (foto). Een interview met Ostrowski vind je in nieuwe editie van Jazzism, vanaf half juni in de winkel.

Tickets en info zijn te vinden op amersfoortjazz.nl

 

 

 

 

Deel bericht

Laatste nieuws