Menu Sluiten

Jorja Smith vervangt Chance The Rapper op North Sea Jazz

De Britse zangeres Jorja Smith maakt op zondag 14 juli haar debuut op North Sea Jazz. Ze sluit de avond af in de Maas in plaats van Chance The Rapper die heeft afgezegd.

Jorja Smith’s stem wordt vergeleken met zangeressen als Rihanna en Adele, hoewel de Britse singer-songwriter zelf liever Lauryn Hill, Alicia Keys en Amy Winehouse als invloeden noemt.

Smith groeide op met reggae, punk, hiphop en R&B en werd door haar vader, een muzikant, gestimuleerd om muziek te gaan maken. Ze begon op haar achtste piano te spelen, niet lang daarna schreef ze eigen liedjes en later sleepte ze op basis van haar muziek een beurs binnen.

Haar debuutsingle uit 2016, Blue Lights, kreeg veel aandacht en internationaal werd ze snel bekend door bijdragen aan Drakes playlist More Life en de door Kendrick Lamar samengestelde Black Panther-soundtrack. Verder verzorgde ze voorprogramma’s bij Drake en Bruno Mars.

Vorig jaar verscheen haar debuutalbum Lost & Found, dat haar drie Brit Awards-nominaties en een Grammy-nominatie opleverde.

Meer info vind je op Northseajazz.com

 

Deel bericht

Laatste nieuws