Menu Sluiten
Foto: Prashant Samlal, winnaar van de Conservatorium Talent Award 2018

Jongeren aan zet tijdens Jazz in Duketown

Jazz in Duketown kijkt naar de toekomst van de jazz en daarom wordt tijdens het grootste gratis jazzfestival van Nederland  op meerdere fronten in ’s Hertogenbosch gewerkt aan talentontwikkeling en educatie in de jazzmuziek.

Ook dit jaar staan de Jazzwerkplaats en Jazz-Academy op het programma. Op het Museumplein (bij het Noord-Brabants Museum) zijn tijdens het vierdaagse festival diverse optredens gepland. Jazz in Duketown en de Jazzwerkplaats willen hiermee jongeren inspireren en aanmoedigen om ook jazzmuziek te beoefenen en de Jazzwerkplaats biedt alle mogelijkheden om hen daarbij te begeleiden.

Op zaterdag 19 mei is om 14 uur de aftrap voor Playground; de jeugd van 10 tot 13 jaar die leren om te spelen in een echte jazzband. De junior Jazz-Academy  speelt daarna  van 14:30 tot 15 uur,  gevolgd door het kwartet van de jonge talentvolle saxofonist Tadjiro Velzel, winnaar van het Prinses Christina Concours 2016 in de categorie 12 tot 15 jaar.

Jazz Academy

Op zondag 20 mei speelt om  16:30 uur de Jazz Academy, een combinatie van gevorderde jonge Bossche musici tot 18 jaar. Na hun optreden speelt het trio van de jonge trompettist Ian Cleaver,  winnaar van het  Prinses Christina Concours 2016 in de categorie studenten vakopleiding tot 21 jaar.

Masterclass James Carter

Voor talenten onder jonge professionals geeft de wereldberoemde Amerikaanse saxofonist James Carter een masterclass. Hiervoor zijn de deelnemers  aan de Conservatorium Talent Award uitgenodigd. Carter benadert in deze openbare masterclass enkele jazzstukken vanuit diverse invalshoeken. De jonge professionals krijgen tips over interpretatie en spelopvatting. Deze buitengewone masterclass is op zondag 20 mei bij te wonen op het podium op de Markt en begint om 12 uur.

Winnaar Conservatorium Talent Award

Afgelopen weekend organiseerde jazz in Duketown voor de zevende keer de Conservatorium Talent Award, een treffen tussen acht studenten van verschillende conservatoria, en de winnaar, de Utrechtse gitarist Prashant Samlal, speelt zaterdag om 18.00 uur op de Markt. Met deze keur aan evenementen biedt Jazz in Duketown letterlijk en figuurlijk een podium aan jonge muzikale talenten.

Meer informatie omtrent het programma van Jazz in Duketown kunt u vinden op: www.jazzinduketown.nl

Deel bericht

Laatste nieuws