Menu Sluiten

Jazzsupergroep met Joshua Redman, Brad Mehldau, Christian McBride en Brian Blade in Concertgebouw

De iconische jazzband die in 1994 het fenomenale album Moodswing van saxofonist en componist Joshua Redman uitbracht komt volgend jaar naar Amsterdam.

De band bestaat naast Redman uit pianist Brad Mehldau, contrabassist Christian McBride en drummer/percussionist Brian Blade. Het kwartet heeft zich herenigd voor een nieuw album RoundAgain en een wereldtournee: de Moodswing Reunion.

Bijzonder is het optreden voor pianist Brad Mehldau die met dit optreden in Het Concertgebouw in zijn thuisstad Amsterdam speelt.

MoodSwing

Met het legendarische album MoodSwing lanceerde de Amerikaanse saxofonist en componist Joshua Redman in 1994 zijn eerste vaste band. Het album bracht een nieuw geluid in de jazzscene: modern, emotioneel en expressief. Met in de gelederen pianist Brad Mehldau, bassist Christian McBride en drummer Brian Blade. Een bijzondere band, waarvan alle afzonderlijke leden in de jaren erna individueel naam zouden maken in de internationale jazzscene.

Na jaren van individuele triomfen – zo won Brad Mehldau in 2020 nog een Grammy voor Best Jazz Instrumental Album – herenigt de originele band zich nu, voor onvergetelijke uitvoeringen van materiaal van het nieuwe album RoundAgain dat vorige zomer verscheen en composities bevat van elk van de leden naast werken van MoodSwing.

Mysterieus en droevig

De pianist Brad Mehldau was in 2020 te gast in de Empty Concertgebouw Sessions. De Amerikaan woont deels in Amsterdam en zodoende greep Het Concertgebouw de gelegenheid aan hem uit te nodigen voor een sessie. Hierin bracht hij meerdere nummers van zijn album Suite: April 2020 ten gehore.

Zelf zei hij over het optreden in een leeg Concertgebouw: ‘Het was tegelijk mysterieus en droevig, om in die mooie zaal te zijn zonder publiek. Het voelde alsof ik stiekem in een museum rondliep na openingstijd.’ De Empty Concertgebouw Session van Brad Mehldau was één van de best bekeken video’s van de serie.

Kaarten voor Redman, Mehldau, McBride en Blade zijn verkrijgbaar via concertgebouw.nl

Deel bericht

Laatste nieuws