Menu Sluiten

JazzFest Talks, met Ben van Gelder

JazzFest, het verrassende jazzfestival dat de afgelopen jaren de Indische Buurt in Amsterdam opvrolijkte, kan ook dit jaar niet doorgaan. Althans offline. Online staat er wel een en ander te gebeuren.

,,Jullie voelen ‘m al aankomen. Vanwege het coronavirus kan ook dit jaar JazzFest in maart niet doorgaan zoals we het liefst willen: een feest met ruim 1000 bezoekers, tientallen artiesten, op meerdere locaties, live en offline in de Indische Buurt in Amsterdam-Oost. Toch blijven we positief!’’, zo meldt de organisatie.

Online

JazzFest volgt de ontwikkelingen op de voet en onderzoekt op dit moment wat er op 20 maart in aangepaste vorm wél door kan gaan. Een ding is zeker: JazzFest gaat op 20 maart online

Wat wel gaat gebeuren: JazzFest gaat door met kleinere, maandelijkse terugkerende events, zoals de JazzFest Talks. De eerstvolgende editie met Ben van Gelder staat gepland voor woensdag 24 februari en is live te volgen via de socials van het event.

Toonaangevende jazzmusici

Verder: ,,We werken aan een online festival waarbij we vanuit verschillende locaties in de Indische Buurt uitzenden. Zodat jullie via livestream toch kunnen genieten van optredens van toonaangevende jazzmusici. En zodat musici kunnen spelen. Want terwijl alles stil ligt, gebeurt er veel in de studeerkamers en oefenruimtes. Wat we precies gaan doen, en of er misschien toch een klein publiek aanwezig mag zijn, weten we eind februari.’’ Op 1 maart wordt bekend gemaakt hoe JazzFest 2021 er uit gaat zien.

Optimistisch

De geplaagde organisatoren houden de moed er in: ,,We blijven optimistisch en hebben goede hoop dat we in maart 2022 weer een ouderwets JazzFest kunnen bouwen in de Indische Buurt. In 2021 moet het maar even anders, maar maken we er het beste van.’’

Meer informatie is te vinden op de Facebook-pagina van JazzFest.

Deel bericht

Laatste nieuws