Menu Sluiten

Jazz Camp for Girls in Gent

Jazz Camp for Girls wordt dit jaar voor de eerste keer in België georganiseerd van 26 tot en met 29 augustus. Het is een initiatief van Ha Concerts in Gent, Muziekmozaïek en Ledebirds.

Het concept Jazz Camp for Girls waaide over uit Denemarken waar ze al tien jaar jonge meisjes introduceren in de jazz en het instrumentarium ervan. Het doel is de gender balans in de muziekindustrie evenwichtiger te maken. Met dit kamp wil de organisatie een open en veilige omgeving creëren met vrouwelijke rolmodellen zodat meer meisjes op het podium willen staan. Het hele ontwerp is van bij het begin mede vormgegeven door een kerngroep van jonge vrouwelijke muzikanten: Anthe Huybrechts, Janne Heylen, Nele Uyttendaele, Bárbara Jarque en Oya Bakiroglu.

Oproep aan meisjes van 12-16 jaar

Dus, ben je een meisje in de leeftijd tussen 12 en 16 jaar en je bespeeld een instrument. En wil je vrije muziek en improvisatie ontdekken in een speelse sfeer? Heb je ook nog zin om nieuwe vrienden te maken en samen muziek te spelen en te creëren? Jazz Camp for Girls is een laagdrempelige zomerstage voor meisjes van 12-16 jaar die een instrument spelen of dit graag willen ontdekken. Het is een gezamenlijke ontdekkingsreis naar onze muzikale stem. Professionele coaches als Louise van den Heuvel, Anke Verslype & Hanne De Backer geven een inleiding in de wereld van vrij spel, improvisatie, jazz, creëren en luisteren.

Meer informatie en een inschrijfformulier vind je hier
Foto: Fulano (jazz camp in Denemarken)

Deel bericht

Laatste nieuws