Menu Sluiten

Jacob Collier, Shabaka naar So What’s Next?

So What’s Next?, het jonge jazzfestival, dat zich richt op grensverleggende, jonge en spraakmakende muzikanten, heeft de eerste namen bekend gemaakt, en het zijn niet de minste. Jacob Collier, Avishai Cohen (Trumpet) Quartet, Donny McCaslin, Ambrose Akinmusire, Mark Guiliana Jazz Quartet, Steve Lehman &  Sélébéyone, Ala.ni, Shabaka & the Ancestors en Zara McFarlane, zijn de eerste, opvallende namen.

Op 3, 4 en 5 november 2017 baadt Eindhoven in neonlicht tijdens de vijfde editie van jazz en beyond festival So What’s Next? Het festival breidt dit jaar uit van twee naar drie dagen met een speciaal – nog aan te kondigen – project op vrijdag 3 november. Op zondag 5 november zijn in downtown Eindhoven maar liefst dertig showcases van up-and-coming artiesten te zien.

Programma zaterdag 5 november
De programmeurs van So What’s Next? (Muziekgebouw Eindhoven, North Sea Jazz en Mojo) richten zich op verrassende, grensverleggende en succesvolle jazz & beyond artiesten uit het nieuwe millennium. Die hebben ze weten te strikken met bijvoorbeeld Jacob Collier. Het jonge multitalent staat volop in de aandacht met zijn debuutalbum ‘In My Room’, waarvoor hij twee Grammy Awards in de wacht sleepte. Maar ook Avishai Cohen (Trumpet) Quartet staat op het programma en bracht afgelopen week zijn tweede uiterst sfeervolle cd ‘Cross My Palm with Silver’ uit bij ECM.

Donny McCaslin stond het afgelopen jaar plotseling volop in de aandacht vanwege zijn samenwerking met David Bowie en werd voor dat werk gelauwerd met maar liefst vijf Grammy’s. Shabaka & The Ancestors zijn live zo aanstekelijk dat ieder optreden ontaardt in een feest. Hun album ‘Wisdom of Elders’ werd alom geprezen.

Brownswood presents
Exclusief dit jaar is de samenwerking die So What’s Next? aangaat met toonaangevend muzieklabel Brownswood Recordings. Het label is het geesteskind van dj, radiomaker en muziekkenner Gilles Peterson, die met Brownswood een platform oprichtte voor ongetekende artiesten die hun muziek opstuurden om op BBC Radio 1 gedraaid te worden. In tien jaar is Brownswood uitgegroeid tot een kwaliteitskeurmerk op het gebied van jazz & beyond. Tijdens So What’s Next presenteert Brownswood Shabaka & the Ancestors, Zara McFarlane en Daymé Arocena.

Uitbreiding So What’s Next? Downtown en derde festivaldag
In 2016 werd het festival uitgebreid met een showcasedag op zondag op diverse locaties in het centrum van Eindhoven: So What’s Next? Downtown. Dit jaar is het aantal optredens downtown opgeschroefd naar dertig showcases uit de VS en Europa. Nieuw dit jaar is de vrijdagavond als festivalopener: op 3 november vindt de aftrap van het festival plaats met een speciaal project in de Grote Zaal van Muziekgebouw Eindhoven.

Deel bericht

Laatste nieuws