Menu Sluiten

Aanmelden showcases InJazz kan nog twee dagen

Samen met een aantal gerenommeerde jazzzalen (LantarenVenster, TivoliVredenburg, Paradox, Bimhuis) heeft InJazz een initiatief genomen om Nederlandse jazzmusici van dienst te zijn in deze barre tijden. Aanmelden voor de showcases kan nog tot woensdag.

InJazz, dat normaal gesproken jaarlijks een showcase-festival voor nieuw jazztalent in Rotterdam organiseert, roept bands en musici op om nieuwe muziek alsmede een interview in te sturen, in audio of video.

De organisatie wil met nadruk nieuwe, frisse geluiden horen. ,, Note: We are aiming for more than just a recording of a live performance. Feel free to come up with concepts to make this more interesting for the audience,” zo laat de organisatie weten.

De inzendingen worden voorgelegd aan een deskundige jury. Vervolgens worden de gelukkigen gestreamed en voorgelegd aan een ,,nationale en internationale groep jazzprofessionals afkomstig van festivals, zalen, media en platenlabels.

De meest in het oog springende band of musicus wordt uitgenodig voor een opnamesessie in een van de zalen, waar ook een interview zal plaats vinden.

Bands en musici kunnen zich aanmelden via de site van InJazz. 

(Foto InJazz 2018: Eric van Nieuwland)

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »