Menu Sluiten

In Memoriam Rhetta Hughes (1939 – 2019)

Zangeres en musicalster Rhetta Hughes is op bijna tachtigjarige leeftijd overleden in haar woonplaats Dallas (VS). In Nederland werd ze bekend door Josephine: the Musical, die vanaf 1991 in de nationale theaters speelde. Daarna speelde ze onder andere in Bubbling Brown Sugar en Mahalia.

Het was in die laatste musical dat Giovanca haar zag schitteren in Carré. Een ontmoeting van beide zangeressen in de winkel waar Giovanca een bijbaantje had, leidde tot een bijzondere vriendschap. Rhetta Hughes zong backgroundvocals op Gio’s eerste twee albums en speelde een belangrijke rol in haar leven en carrière.

Rhetta Hughes bracht haar eerste single uit in 1965 nadat ze in het nachtclubcircuit van Chicago naam had gemaakt. Met Light My Fire van The Doors, scoorde ze haar eerste grote hit in 1969 waarna het album Re-Light My Fire uitkwam. Vanaf 1971 ging ze ook acteren en op Broadway in musicals spelen waaronder Dreamgirls. In 1991 kwam Hughes naar Nederland waar ze tot 2008 in Amsterdam woonde.

In het Jazzism-nummer van afgelopen januari/februari schrijft Giovanca over Rhetta Hughes in haar column. Daarin vestigt ze de aandacht op de Amerikaanse zangeres en de nummers die ze heeft opgenomen. Rhetta was voor haar als een tweede moeder.

Deel bericht

Laatste nieuws