Menu Sluiten

Icoon Leonard Cohen overleden

In zijn huis in los Angeles is de iconische Canadese singer-songwriter Leonard Cohen overleden. Cohen was vanaf de jaren ´60 bekend met songs als Suzanne, Hallelujah en So Long Marianne, maar debuteerde al in 1961 als gewaardeerd dichter. Leonard Cohen is 82 jaar geworden.

Het overlijden van Leonard Cohen leidde tot veel reacties op zijn Facebook.

Met zijn debuutalbum Songs Of Leonard Cohen maakte de Canadees al in 1967 diepe indruk op publiek en critici. Hij schreef iconische songs, die nooit meer uit het collectief geheugen van de muziekliefhebber zijn verdwenen. Later raakte zijn carriere in het slop, maar hij stopte nooit met opnemen en touren. Later, in de 21ste eeuw, slaagde hij er in de belangstelling voor zijn muziek nieu w leven in te blazen, hetgeen resulteerde in fraaie albums als Ten New Songs en Songs From The Road.

Eerder dit jaar verscheen zijn album You Want It Darker, dat door sommige vorsers als zijn zwanenzang werd gezien.

Cohen stond bekend om zijn poetische teksten, die hij met een diep, donker stemgeluid vertolkte. De romatische liefde in al zijn verschijningsvormen stond in zijn thematiek centraal.

Luister Leonard Cohen Live 1968

Lees Uitgebreide necrologie op RollingStone.com

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »