Menu Sluiten

Houdijk en Telderman talent van het jaar

Vibrafonist Vincent Houdijk en pianist Rogier Telderman zijn verkozen tot jazztalent van het jaar. Vanaf april 2016 touren zij door Nederland in het kader van de Young VIP’s tour. Definitieve tourdata worden later bekend gemaakt.

Vincent Houdijk is een gepassioneerd musicus met een energieke en ondernemende geest die via zijn muziek graag zijn publiek raakt. Na zijn klassieke opleiding specialiseerde hij zich op de vibrafoon bij de vermaarde Frits Landesbergen en Mike Mainieri. Inmiddels werkte Vincent samen met ondermeer Wouter Hamel, Kyteman, Eric Vloeimans, Mathilde Santing, Bart Wirtz, Sean Jones, het Metropole Orkest, Amik Guerra. Hij geeft (gast)lessen aan de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Tilburg en Krakau.

VinnieVibes is de voornaamste formatie waarmee Houdijk werkt. VinnieVibes staat bekend om hun energieke, dynamische, emotionele en meeslepende instrumentale stijl.Naast Houdijk bestaat het ensemble uit saxofonist en oud-young VIP Floris van der Vlugt, gitarist Aron Raams, drummer Haye Jellema en bassist Sven Happel.

Vincent speelt tevens een belangrijke rol in: Vincent Houdijk Trio, Houdijk-Lormans, Houdijk-Telderman, Mallet Collective Amsterdam, Snippers Duo en Trio, Theater op Smaak en Comedy Orchestra The Hutspot.
www.vincenthoudijk.com

Rogier Telderman
Pianist en componist Rogier Telderman staat bekend om zijn lyrische en energieke spel. Voor Telderman is het creëren van verhalen de rode draad in zijn muziek. Zijn composities bieden het vertrekpunt vanwaar de musici elkaar stimuleren om steeds verder buiten hun comfortzone te stappen. Samen met Guus Bakker op contrabas en Tuur Moens op drums worden deze verhalen door het Rogier Telderman Trio telkens opnieuw verkend en de grenzen ervan afgetast.

Onlangs verscheen Contours, het debuutalbum van het Rogier Telderman Trio. “Een aangrijpende persoonlijke kwaliteit die de toehoorder vanaf de eerste noten onmiddellijk bij de kladden grijpt”, Jazzenzo. “De composities dragen een filmisch karakter die bol staan van de details en uitblinken door schitterende melodieën, leunend tegen klassiek, jazz en pop. Contours is een fantastisch debuut.”, Jazzzine. “Telderman has crafted an album notable for its varied musical and emotional range as well as for its excellent musicianship.”, All About Jazz.

Na een release-tour in Nederland bereidt het trio zich voor op een tour in de UK in het najaar van 2015. Om het vertellen van verhalen verder te perfectioneren werkt Telderman tevens in het hedendaags ensemble TEMKO (“minimal chamber metal”). Daarnaast is Rogier als docent verbonden aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam.
www.rogiertelderman.com

Deel bericht

Laatste nieuws