Menu Sluiten

Het eerste Europese jazzfestival van 2021 vindt plaats in….Szczecin!

De Poolse stad Szczecin presenteert het eerste Europese jazzfestival van 2021. Van 26 februari tot 4 maart staat de stad in het teken van Szczecin Jazz Festival, het eerste internationale hybride festival in Europa dit jaar.

Zeven acts spelen zeven avonden op zeven locaties echte concerten, voor een online en offline publiek.

,,Terwijl jazzliefhebbers in de hele wereld reikhalzend uitkijken naar open grasvelden en gevulde podia wil Szczecin Jazz dat festivalgevoel teruggeven aan iedereen die dat al zo lang moet missen,‘’ aldus de organisatie. ,,Met gesprekjes met bijvoorbeeld Anders Bergcrantz (Zweden), festivaloprichter Sylwester Ostrowski en Alexander Beets (NL) biedt men een blik op wat er eigenlijk allemaal gebeurt voordat artiesten daadwerkelijk een podium kunnen bestijgen. Hoe werkt streaming eigenlijk? Draait hospitality voor artiesten echt om gele M&Ms? En hoe is het voor artiesten om weer op te mogen treden, waar verheugen zij zich het meest op? Musici en backstage crew gaan in op deze en andere vragen.’’

,,Szczecin Jazz heeft altijd gedraaid om het concept ‘Jazz komt naar je toe’. Een toegankelijk festival met betaalbare tickets, een interessante lineup en een combinatie van opkomende, gevestigde, lokale en internationale namen. De hybride editie van februari 2021 is een creatieve poging om jazzfans in de hele wereld toch nog dat festivalgevoel over te brengen, met zowel Poolse als internationale jazz in de schijnwerpers als kleine stip op de horizon.’’

De vraag die gesteld wordt is: Hoe organiseren we in een continu veranderend klimaat toch een concert per dag, in meerdere zalen en clubs in de stad, met een internationale lineup, middenin de coronacrisis? Szczecin Jazz laat het graag zien.

In aanloop naar het festival slaan Jazz in Europe en Szczecin Jazz de handen ineen om kijkers een exclusief kijkje achter de schermen te bieden, met een serie vlogs en interviews, gehost door de Nederlandse promoter en jazzmarketeer Arlette Hovinga. Gedurende vijf afleveringen, die vanaf 22 februari elke avond om 20.00 Nederlandse tijd te zien zijn op de website van Jazz in Europe geniet de kijker mee van de spanning van een aankomend optreden.

Op de foto zijn aan het werk organisator Sylwester Ostrowski (PL) op sax, Eric Allen (USA) op drums en bassist Joris Teepe (NL).

De volledige line up, en de podcasts zijn te zien via de Facebook-pagina van Szczecin Jazz. 

Deel bericht

Laatste nieuws