Menu Sluiten

Hans Dulfer met Lead Belly theaters in

Nederlands bekendste saxofonist Hans Dulfer gaat voor het allereerst in zijn omvangrijke carrière de theaters in, en wel met muziek van countrublues-grondlegger Lead Belly.

Dulfer en zijn band brengen een muziekshow rond bluesgenie Lead Belly. Deze kleurrijke zanger inspireerde onder meer Nirvana, Frank Sinatra, Van Morrison en Elvis en is de man achter hits als Black Betty, Midnight Special en Goodnight Irene.

 

Dulfer gaat met zijn tomeloze energie het repertoire van Lead Belly te lijf, bijgestaan door onder meer zangeres Kim Hoorweg, drummer Cyril Directie en gitarist Jerome Hol en een portie sappige verhalen verteld door saxofonist Koen Schouten.

Na een decennialange carrière die zich vooral afspeelde op festivalpodia, dancefeesten en in onstuimige kroegen, is Hans Dulfer nu voor het allereerst in zijn carrière in het theater te zien. Met een toegankelijk programma dat hem na aan het hart ligt. Want net als Dulfer was Lead Belly een selfmade man.

Lead Belly werkte vanaf zijn vijftiende als muzikant in de lokale hoerenbuurt, had op zijn zestiende twee kinderen en scheidde op zijn twintigste. Hij was sterk als een os, ontsnapte aan een chain gang, zoop iedereen onder tafel, belandde geregeld in de gevangenis maar zong zichzelf steeds weer naar de vrijheid. De invloedrijkste grondlegger van blues en folk was tegelijk de meest kleurrijke.

Dulfer Plays Blues is in de periode oktober 2018 – maart 2019 te zien in theaters door het hele land. Data zijn te vinden op dulferblues.nl

 

Deel bericht

Laatste nieuws