Menu Sluiten

Gitarist Peter Nieuwerf overleden

Gitarist Peter Nieuwerf is vrijdag op 76-jarige leeftijd in zijn woonplaats Utrecht overleden. Hij deelde het podium met mensen als Atrud Gilberto, Stan Getz, Dizzy Gillespie en Toots Thielemans.

Nieuwerf begon zijn muzikale loopbaan bij Wim Sonneveld en trad op met Stéphane Grappelli, Rita Reijs, Ramses Shaffy en Jasperina de Jong. Ook werkte hij mee aan plaatopnamen van onder anderen Rogier van Otterlo en Robert Long en aan tv-programma’s als De Stratemaker-op-zee-show, De Fabeltjeskrant en Sonja’s Goed Nieuws Show.

Vanaf begin jaren ’80 legde Nieuwerf zich steeds meer toe op de jazz. Zo was hij een van de vaste begeleiders van zangeres Greetje Kauffeld. In 1996 trad hij op met het Koninklijk Concertgebouworkest in Carnegie Hall met de Jazzsuites van Sjostakovitsj. Ook werkte hij nauw samen met kunstenaar Armando in diens jazz-kwartet.

Op onderstaande video zie je jazzgitarist Peter Nieuwerf met onder meer zijn vaste compagnon Ruud Ouwehand op bas en Anton Goudsmid op gitaar.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »