Menu Sluiten

Gent Jazz op zoek naar jong jazztalent: beloning max €10.000!

Voor de twintigste keer alweer gaat de organisatie van Gent Jazz opzoek op zoek naar getalenteerde jazzbands met een bijzonder en ambitieus project.

“Het was op vele vlakken een leerzame ervaring. Zonder de prijs was het moeilijk geweest ons project te verwezenlijken. Het voelde goed dat onze artistieke vrijheid in alle vertrouwen werd gesteund”, aldus het Wout Gooris Trio, dat in 2015 winnaar was van Jong Jazztalent.

De Beren Gieren, Jef Neve, Robin Verheyen, BRZZVLL, het zijn allemaal muzikanten die in het verleden deelnamen aan de wedstrijd Jong Jazztalent Gent, en vervolgens uitgroeiden tot vaste waarden in de jazzscene van de lage landen.

Het doel van Jong Jazztalent is om jaarlijks een band in de gelegenheid te stellen om een bijzonder project te realiseren. Het project is vrij te kiezen; opnames, arrangementen, gastmusici. De organisatie staat open voor alles. Jong Jazztalent Gent wil hiermee blijvend de kwaliteit van samenspel en groepsdynamiek stimuleren.

Qua genre is het duidelijk: Jazz, niets meer, niets minder. Crossovers zijn natuurlijk niet uit te sluiten vandaag de dag, maar jazz is de enige echte basis.

Er wordt een maximaal budget van 10.000 euro vrijgemaakt om het project te realiseren. Het totale traject duurt maximaal één jaar en wordt in nauw overleg met de organisatie tot stand gebracht.

Inschrijven kan op de site van Jong Jazztalent Gent 2021.

(Foto: Rob Walbers)

Deel bericht

Laatste nieuws

Verslag: Music Meeting Festival

Tijdens het zonovergoten pinksterweekend bracht Music Meeting Festival een divers en sterk programma in Nijmegen. Veel energieke optredens van artiesten die verschillende genres aantrekkelijk samenbrengen.

Lees verder »