Menu Sluiten

Fotoverslag: Red Light Jazz Amsterdam

‘Hè, hé, eindelijk weer jazz!’ hoorde ik een paar keer om me heen verzuchten. Want het was op een houtje bijten voor de fervente jazzliefhebber. De hele Amsterdamse jazzscene naar de vaantjes. Gelukkig was daar Red Light Jazz.

Door Bram Schilperoord, fotografie Ranjani Nirosha

En dat alles teweeggebracht door de corona-restricties. Maar gelukkig was daar eindelijk het driedaagse Red Light Jazz Festival dat dit jaar voor de achtste keer werd gehouden.

Casablanca

Op zestien podia in en rondom de warme buurt van Amsterdam vonden op 3, 4 en 5 september vijfenveertig optredens plaats waarbij het accent lag op de piano. Op locaties als het Bimhuis, Casablanca, Casa Rosso, Paleis van de Weemoed, maar ook in het Tobacco Theater, de korpszaal van het Leger des Heils, Hotel Krasnapolsky en in de Industrieele Groote Club klonk het hele weekend jazz. Van Hans Dulfer tot Gideon Tazelaar, van Rob van Bavel tot Peter Beets en van de Cubaanse pianist Ramón Valle die ons tijdens zijn concert meevoerde naar Havana.

Chet Baker

Ook Jasper van ‘t Hof was aanwezig. Met zijn 73 jaar is de veelvuldig onderscheiden jazzpianist nog steeds een van de meest actieve jazz musici in Europa. Van ’t Hof gaf zaterdag 4 september een soloconcert in De Waalse Kerk. Op de laatste dag van Red Light Jazz 2021 bracht het John Engels Quartet een ‘Tribute to Chet Baker’ ten gehore in de Industrieele Groote Club. Engels, 86 jaar oud inmiddels, speelde nog als een jonge god. Alles bij elkaar waren het ongeveer de leukste drie muzikale dagen van het jaar.

Klik op de foto’s voor een vergroting

Deel bericht

Laatste nieuws