Menu Sluiten

Flash Pig wint European Jazz Competition

Op de Jazzdag in Rotterdam heeft Flash Pig de European Jazz Competition gewonnen. De Franse band wist tijdens de finale in LantarenVenster in Rotterdam de jury te overtuigen van hun kwaliteiten. Michal Wierzgori, drummer van het Ostrich Quartet uit Tsjechië, ging er met de prijs voor beste solist vandoor. De finale vormde de afsluiting van de Jazzdag.

Dankzij de inspirerende optredens van jong, internationaal toptalent was het voor de jury niet gemakkelijk om een winnaar te selecteren van deze zesde European Jazz Competition, aldus de juryvoorzitter Mijke van Wijk.

De jury oordeelde over de winnaar: “Hun laatste nummer was magisch. Ze hadden een verhaal te vertellen, gevoel voor de jazztraditie en humor”. Over de beste solist schreven zij: “Hij is inventief en zeer actief, heeft het overzicht en is de drijvende kracht achter de band”.

De jury bestond uit Janne Lindvall, lid van het European Broadcasting Union (EBU) jazzcomité en muzieksamensteller voor de Zweedse radio, Mijke van Wijk, producent en presentator voor NTR radio, internationaal gelauwerd saxofoonspeler Rolf Delfos, Frank Bolder, programmeur voor North Sea Jazz en LantarenVenster en de Belgische Manu van Doorselaer, programmeur van de Brussels Jazz Marathon.

 

Deel bericht

Laatste nieuws