Menu Sluiten

Finale Dutch Jazz Competition op zaterdag 13 juni in Bimhuis

Acht jonge en talentvolle jazzgroepen strijden op zondag 13 juni in het Bimhuis om de prijzen in de finale van de Dutch Jazz Competition 2020.

Te winnen zijn de vakjury- en de Sena Performers Muziekproductiefonds-prijs. De finale zou oorspronkelijk vorig jaar plaatsvinden, maar is uitgesteld vanwege de bekende redenen.

Voor de finale zijn nog kaarten te koop via het Bimhuis, maar het evenement is ook online te volgen, vanaf 11 uur via Youtube.

North Sea Jazz

De hoofdprijs is een cheque van €5000,– en een festivaltournee met o.m. het Mas I Mas Festival in Barcelona, het North Sea Jazz Festival, het Grachtenfestival Amsterdam, het International Jazz Laureate Festival , het Amersfoort World Jazz Festival, Jazz Generations Apeldoorn en meer.

De presentatie wordt verzorgd door Co de Kloet, programmamaker van de NTR.

Prijsuitreiking

Op het programma staan optredens van het Tijs Klaassen Kwintet, Liquid Identities, het Anna  Serierse/Gijs Idema Quartet, het Claudio Jr De Rosa 4et, het Adrian Moncada Sextet, het Sam Newbould Quintet, Vondelier en het Aviv Noam Quartet. Om 17 uur volgt de prijsuitreiking.

In de jury zitten Hermine Deurloo, Martin Fondse, Guy van Hulst, Marius Beets, David Gritter en Matti Austen.

Toptalent

De Dutch Jazz Competition (DJC) is in 1999 ontstaan op verzoek van de musici en jazzinstellingen zelf als landelijk jazzconcours voor jong toptalent. De DJC biedt talentvolle musici de mogelijkheid zich te presenteren aan een groter, ook internationaal publiek.

Vorige edities werden gewonnen door onder meer Jamesz met Izaline Calister, het Fransz von Chossy Trio, Kapok, het Xavi Torres Trio en het Sun Mi Hong Quartet 2018).

Meer informatie op dutchjazzcompetition.nl

Deel bericht

Laatste nieuws