Menu Sluiten

Festival Amersfoort Jazz gaat door, online

Het jaarlijkse festival Amersfoort Jazz vindt dit jaar niet zoals al meer dan veertig jaar gebruikelijk plaats in de feeërieke Amersfoortse binnenstad, maar op 20, 21 en 22 november, online.

Via hoge kwaliteit streams kan de jazzliefhebber thuis genieten van muziek van onder veel meer Izaline Calister, Hans Dulfer, Saskia Laroo en Steffen Morrison.

Artist in residence is de Koreaans/Nederlandse drummer Sun-Mi Hong, die eerder dit jaar het verbluffende album A Self Strewn Portrait afleverde. Vanwege de corona-restricites was zij helaas niet in staat om die release van de vurig gewenste optredens te voorzien, maar inmiddels heeft ze met haar fabuleuze band toch een paar indrukwekkende shows kunnen doen.

Tijdens Amersfoort Jazz treedt zij in verschillende formaties op.

Ook vermeldenswaard is de ‘blind double date’ die de Baarnse jazzbarock-toetsenist Stormvogel hoopt te ondergaan met toetsenist Jasper van ’t Hof en saxofonist Jasper Blom. In deze combinatie is dit evenement uniek.

Festivaldirecteur Alexander Beets is ook te horen tijdens het online festival, met vrienden van het Round Midnight Orchestra in kleine bezetting, met onder meer Rolf Delfos, Sebastiaan van Bavel en als special guest crooner Paul van Kessel.

Het festival vindt plaats van 20 tot 22 november, en is gratis online te volgen, onder meer via amersfoortjazz.nl. Daar is ook de complete line up te zien, plus aanvangstijden.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »