Menu Sluiten

Estelle, Dru Hill hoofdact Aruba’s Soul Beach Music

De Internationale soul- en R&B-sensaties Estelle, Dru Hill, Charlie Wilson en Trey Songz vormen de hoofdacts van het aankomende, jubilerende Soul Beach Music Festival op Aruba. Het festival, dat dit jaar een vijftiende editie beleeft, haalt hiermee wederom artiesten van wereldklasse naar het ‘One Happy Island.’ Zo scoorde de veelbekroonde Britse zangeres Estelle onder meer samen met Kanye West een monsterhit met het nummer ‘American Boy’ en geldt Dru Hill al jaren als een van de populairste soul- en hiphopartiesten uit Amerika. R&B-sterren die eerder tijdens het festival optraden zijn onder meer Alicia Keys, Robin Thicke, Jennifer Hudson, Ne-Yo, D’Angelo, Mary J Blige en R Kelly. Het Soul Beach Music Festival vindt van 20-25 mei plaats op Aruba en vormt de aftrap voor het festivalseizoen op het eiland.

“Aruba staat bekend om haar prachtige, bekroonde stranden en is een van de meest zonzekere bestemmingen ter wereld. Echter halen we ook al jaren de grootste namen uit de internationale entertainmentwereld naar het eiland. Met het Soul Beach Music Festival creëren we een spetterende muziekbeleving voor alle fans”, vertelt Otmar Oduber, Minister van Toerisme, Transport, Primaire Sector en Cultuur.

Aruba lanceert nieuw muziekfestival
Het ‘One Happy Island’ is een nieuw muziekfestival rijker. Het Aruba Summer Music Festival schotelt fans een tweedaags muziekspektakel voor met wereldartiesten uit Zuid-Amerika en lokale Arubaanse DJ’s zoals Nutzbeatz, DJ Gogo en N’ Fuzion. Een van de hoofdacts is de bekende Colombiaanse zanger Carlos Vives. Het spiksplinternieuwe muziekfestival vindt op 26 en 27 juni plaats.

Overige muziekfestivals op Aruba
· Electric Festival (september) – Electric Festival is het grootste dance- en elektronica-event in Zuid-Amerika en het Cariben met optredens van internationale DJ’s en diverse inspirerende muziekcongressen voor platenlabels, pers, DJ’s en andere electronicaliefhebbers.
· Caribbean Sea Jazz Festival (25-26 september) – Het Caribbean Sea Jazz Festival haalt al jaren grote internationale artiesten uit de wereld van de jazz, soul, funk en salsa naar Aruba. Wereldsterren die eerder tijdens het festival hebben opgetreden zijn onder meer George Benson, Angie Stone, Chaka Khan, Oscar d’ Leon, Candy Dulfer en Giovanca.
· Dande Festival (27 september) – Dande is het grootste, traditionele muzikale evenement op het eiland. Meer dan 50 zangers brengen, vlak na de kerst, samen met traditionele muzikanten originele liederen ten gehore, waaronder de bekende ‘ Dande song.’ Een zogeheten Dande groep is een muziekgroep bestaande uit reizende muzikanten die het nieuwe jaar traditiegetrouw opfleuren en zegenen met hun muziek.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »