Menu Sluiten

Ellister van der Molen & Tribute to Birdland opmaat Amersfoort Jazz

Op 8 juni begint Amersfoort Jazz. Als opmaat naar dit festival staat trompettiste Ellister van der Molen op woensdag 7 juni op het podium bij Stadscafé de Observant. Zij speelt werk van de legendarische opname van Art Blakey in de Birdland Club. 

De Nederlandse Ellister van der Molen is aan een stille opmars bezig. Sinds het uitkomen van haar CD “Smalls NYC” is ze overal te horen. Zo speelde ze in 2014 met haar quartet op het North Sea Jazz Festival, was het jaar erna op hetzelfde festival gastsolist bij het vermaarde Spok Frevo Orchestra en tourt ze langs de theaters met de succesvolle allstar-formatie “New York Round Midnight”. Haar geluid – met name op haar geliefde instrument de flugelhorn – is opvallend warm, haar lijnen lyrisch, maar verwacht geen brave swing: “ik vind het juist leuk als iemand zich af en toe flink in de nesten werkt” zei Ellister ooit in een interview.

“WOW! First time I enjoyed a record session!” – aldus Art Blakey’s over het concert dat 21 februari 1954 in de vermaarde Birdland club plaats had. Naast Blakey speelden Clifford Brown, Lou Donaldson, Horace Silver en Curley Russell mee. Jazzlabel Blue Note perste hiervan 2 legendarische LP’s. Het resultaat is één groot feest, niet in het minst door de speelse composities van Horace Silver. Reden genoeg om dit repertoire nieuw leven in te blazen. Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Naast Ellister van der Molen op trompet en flugelhorn bestaat de band deze avond uit saxofonist Donald Simoen, pianist Miguel Rodriguez, bassist Marius Beets en drummer Sander Smeets.

De aanvang is 20:30 uur. Meer info op observant.nl

Deel bericht

Laatste nieuws