Menu Sluiten

Eerste ‘echte’ live-album Norah Jones verschenen

Het heeft even geduurd, maar nu ligt het eerste ‘echte’ live album van songwriter/pianist Norah Jones in de winkel. ‘Til We Meet Again bevat 14 tracks, en is opgenomen in de VS, Frankrijk, Italië, Brazilië en Argentinië.

 

 Ruim twee decennia timmert de Amerikaanse Norah Jones inmiddels aan de weg. In 2002 maakte ze haar albumdebuut, met Come Away With Me, waarmee de sophisticated vocale jazz listig mengde met de warme sound van de Californische singer-songwriters van de jaren ’70, de geroemde Westcoast- sound.

 

De dochter van sitar-legende Ravi Shankar raakte daarmee een gevoelig punt, en in de jaren daarna bleek ze in een breed scala van stijlen thuis te zijn, zoals folk, pop en country, zonder haar jazzy roots uit het oog te verliezen.

 

Eigenaardig genoeg was het er nog niet van gekomen om een live album uit te brengen, afgezien van het in 2007 uitgebrachte Live in 2007, dat volgens de kritieken geen volwaardig album mocht heten. ‘Til We Meet Again bevat veertien tracks, waarop onder meer wordt meegespeeld door meesterdrummer Brian Blade.

 

,,Of we nu muzikanten zijn of fans, we missen allemaal de ervaring van live optredens’, zo laat Norah Jones weten via haar platenmaatschappij Blue Note. ,,Ik kan niet wachten tot we weer samen aan het werk kunnen.’’

 

Het album bevat songs van haar debuut Come Away With Me, van de albums Feels Like Home, Little Broken Hearts en Day Breaks uit 2016. Ook Jones’ recente single-releases zijn opgenomen, evenals een solo-versie van Black Hole Sun van Soundgarden.

 

(foto: Blue Note)

Deel bericht

Laatste nieuws