Menu Sluiten

Edison Jazzism Publieksprijs voor Preacher Men

Met het album Blue heeft het jazztrio The Preacher Men de Edison Jazzism Publieksprijs gewonnen.

Dat is vanmorgen bekend gemaakt door Co de Kloet in zijn radioprogramma, in aanwezigheid van Efraim Trujillo, tenorsaxofonist van het trio.

De Edison Jazzism Publieksprijs is een initiatief van de Edison Stichting en Jazzism. Volgens Jazzism-journalist Marie-Claire Melzer was Blue het blues-album van 2018.

Ruim 29% van alle stemmen ging naar Blue van The Preacher Men. Als tweede eindigde Eric Vloeimans, Jeroen van Vliet en Kinan Azmeh met Levanter gevolgd door het album Abriendo Camino van het DHD Trio.

The Preacher Men krijgen de Edison uitgereikt op 7 juli in Lantaren Venster, tijdens de Edison Jazz/World- avond in Lantaren Venster in Rotterdam. Het concert en uitreiking is onderdeel van North Sea Round Town – het fringe festival van North Sea Jazz Festival.

In het najaar van 2018 besloot Trujillo op 49-jarige leeftijd terug naar school te gaan om aan het Conservatorium van Amsterdam ‘Master’s Research’ te doen. Voor het werk ’Into The Blue (Revealing the essence of a musical genre)’ werd hij afgelopen maart beoordeeld met een cum laude waardering. ‘Een indrukwekkend, veel omvattend onderzoek’ en ‘Uitstekende presentatie in woord en geschrift’, waren de kwalificaties.

Daarnaast verscheen het conceptalbum Blue van zijn trio The Preacher Men met nieuwe (voornamelijk door Efraïm zelf geschreven) muziek. De combinatie met Hammondspeler Rob Mostert, drummer Chris Strik en producer Al Schmitt werd door de vakpers bijzonder goed ontvangen.

In het seizoen 2018/2019 spelen The Preacher Men hun programma Blue in meer dan 30 Nederlandse theaters, clubs en festivals. De komende weken zijn Trujillo, Mostert en Strik onder meer te zien op het North Sea Jazz Festival en in het BIM Huis.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »