Menu Sluiten

Dutch Blues Foundation gaat het land in

Het gaat goed met de blues. En om een breder publiek te bereiken gaat de Dutch Blues Foundation het land in!

De Dutch Blues Awards zijn de afgelopen vijf jaar in Nieuw-Vennep uitgereikt aan vele Nederlandse bluesartiesten, zoals Harry ‘Cuby’ Muskee, Livin’ Blues, Flavium, Barrelhouse, Fossen & Struijk Band, King of the World, The Juke Joints. Dit jaar gaan we dat een beetje anders doen. De Awards worden namelijk in de eerste helft van 2016 op diverse momenten en op verschillende locaties in het land uitgereikt aan de band en aan muzikanten die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de blues in al zijn verschijningsvormen. Het publiek, de liefhebber en luisteraar, bepaalt door middel van stemmen wie de winnaars zijn ! Een jaarlijks wisselende commissie selecteert tevoren de genomineerden op basis van wat zij zien en horen op de diverse podia in het land.

Nieuw is dat er dit jaar voor het eerst vijf bands zijn genomineerd, waar dit er voorheen drie waren.

Tot 1 januari 2016 kan nog gestemd worden op de genomineerde bands en muzikanten voor de Dutch Blues Awards 2015. Informatie over het stemmen en de genomineerden is te vinden via www.dutchbluesfoundation.com.

De Dutch Blues Awards worden jaarlijks uitgereikt aan mensen die het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Blues in Nederland. Het betreft de categorieën Dutch Blues Band, Dutch Blues Artist, waaronder gitarist, toetsenist, harpist, vocalist, drummer en bassist, Dutch Blues CD, Dutch Blues Hall of Fame en Keeping the Blues Alive.

Naast de Dutch Blues Awards wordt ook de opzet van de Dutch Blues Challenge vernieuwd. Er vinden voorrondes plaats in het land en er wordt een publieksjury toegevoegd. Hierover volgt later meer informatie.

Deel bericht

Laatste nieuws