Menu Sluiten

Dutch Blues Challenge in nieuw jasje

De Dutch Blues Foundation gaat het land in en verandert de opzet van de Dutch Blues Challenge. Vanaf dit jaar vinden er drie voorrondes plaats op bluespodia verspreid over Nederland. Op deze manier wil de Dutch Blues Foundation meer bluesmuzikanten de kans geven zich te presenteren aan een breder publiek.

Een commissie bepaalt welke achttien aangemelde bands deelnemen aan de Dutch Blues Challenge. Deze bands worden verdeeld over de drie locaties. De voorrondes resulteren in een finale, waarbij de acts worden beoordeeld door een onafhankelijke jury, die één band en één solo/duo selecteert, die zoals gebruikelijk namens Nederland mee gaan doen aan de International Blues Challenge in Memphis. De band mag daarnaast ook Nederland vertegenwoordigen op de European Blues Challenge.
Uit elke voorronde worden twee bands gekozen die doorgaan naar de finale. Eén band wordt door een jury aangewezen en de andere band wordt door het publiek bepaald. Hiermee krijgt het publiek een belangrijke stem!
Zo worden er zes bands geselecteerd voor de Dutch Blues Challenge-finale, die plaatsvindt op zondag 9 oktober in het vertrouwde Best Western Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep.

Bij voldoende aanmeldingen in de categorie solo/duo’s kan er een aparte voorronde gepland worden, waaruit twee acts naar de finale gaan.

De voorrondes vinden plaats op zaterdag 30 april in JJ Music House in Zoetermeer, op zondag 22 mei in Café-Zaal-Hotel Thijssen in Vlierden ‘Keeping the blues alive’ en op zondag 26 juni in NiXenMeeR in Enschede. Aanvangstijden worden later bekend gemaakt.

Inschrijven voor de Dutch Blues Challenge 2016 kan vanaf heden tot 15 februari op Dutch Blues Foundation

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »